Shopping

I Karlskrona är det inga problem att ägna sig åt shopping! Runt Stortorget, som är norra Europas största torg, trängs massor av butiker som får den shoppingsugna att jubla. Stadens marinhistoriska charm möter dagens moderna arkitektur och ger upphov till en trevlig miljö att vistas i för shopping. De allra flesta butiker hittar man om man beger sig till Ronnebygatan, stadens gågata, som är kantad av mer än tvåhundra butiker. Även på närliggande Borgmästaregatan hittar man roliga butiker. På dessa två gator ligger populära affärskedjor som man känner igen men även butiker som visar upp ett mer eget sortiment som inte finns överallt i landet.

Den som letar efter kända varumärken kan ägna sig åt den typen av shopping utan problem och den som söker något helt nytt blir också tillfredsställd. På Stortorget kan man dessutom besöka en trevlig torghandel om man gillar den typen av shopping.

Shopping är något Karlskronaborna uppenbarligen tycker om, det finns hela tre olika gallerior i centrala Karlskrona; Wachtmeister Galleria, Kronan och Riksgallerian. Wachtmeister Galleria är ett köpcentrum som rymmer allt från systembolag och livsmedelsaffärer till caféer och klädbutiker.

Köpcentrumet Kronan som marknadsför sig som "Modehuset mitt i city" hittar man på Ronnebygatan. Detta är en galleria i två våningar som är perfekt för shopping av kläder, accessoarer, leksaker, skor, smycken och sportartiklar.

Riksgallerian är Karlskronas tredje köpcentrum och detta affärshus hittar man också på Ronnebygatan i ett vackert hus där det ryms både kläd- och inredningsbutiker, frisersalong och affärer med barnkläder och sportartiklar.

Berger man sig utanför stadens centrum hittar man ytterligare två shoppingparadis, Amiralen köpcentrum samt gallerian Diamanten. Amiralen är Blekinge kommuns största affärscentrum och besöks av miljontals personer varje år.

Köpcentret ligger i Lyckeby och här trängs banker, stormarknader, klädaffärer och apotek med mera. Åker man till centrala Ronneby kan man shoppa i den moderna gallerian Diamanten. Här finns spelbutiker, restauranger, caféer, leksaks- och klädaffärer och mycket mer.

Efter all shopping kan man behöva äta och dricka något gott och samla krafterna. Besöker man Karlskrona under sommaren, då staden lever upp och visar sig från sin allra bästa sida, kan man sätta sig på någon av de många uteserveringarna och insupa den glada stämningen. Perfekt lämpade för en paus i shoppingen eller som en avslutning när man väl känner att man funnit det man letat efter.

Närheten till havet gör att många restauranger och caféer bjuder på en alldeles särskild vacker utsikt och en meny som också den återspeglar miljön.