Fiske & Gäddsafari

Karlskrona lockar till sig både erfarna fiskare och nybörjare inom området. I skärgården som omgärdar staden bjuds det nämligen på ett härligt fiske & Gäddsafari. I dessa vatten existerar ett unikt fiske som intresserar många, och framförallt de som drömmer om att fånga en riktigt stor gädda.

Karlskronas skärgård går även under namnet "Gäddriket", och det skvallrar om att det finns gott om just den arten här. Det går att fiska gädda året runt i Karlskrona men allra bäst är gäddfisket från april till oktober månad. Andra arter som också trivs och frodas i den blekingska skärgården är abborre, lax och havsöring.

Med båt når man lätt bra fiskeplatser och dessa platser är ofta belägna mellan skärgårdens alla vikar och öar. Vattnet på dess platser i skärgården är relativt grunt och bidrar till ett särlingen bra ställe för gäddor. Även om man befinner sig långt ut i skärgården är det alltid nära till en befolkad ö med en trevlig gästhamn där man kan slå sig ner för lunch, middag eller en fika. Bara för att man är ute på havet ska man inte behöva gå hungrig! Fiske & Gäddsafari är populära aktiviteter som både turister och Karlskronabor uppskattar.

Det är en annorlunda och rolig aktivitet som man kan boka in under exempelvis en konferens eller familjehögtid. Diverse fiskeklubbar i Karlskrona erbjuder olika paketerbjudande som kan inkludera både en erfaren guide som är med en ombord på fiskebåten hela dagen, fiskeutrustning samt övernattning på camping eller i någon stuga i skärgården.Fiskebilder